Uit de Onmacht

Een indringende documentaire die laat zien hoe de aanpak van ‘één gezin, één plan’ succesvol werkt in de praktijk. De DVD bevat daarnaast een menu met vijftien belangrijke thema’s: waardevolle inhoudelijke testimonials van toonaangevende deskundigen. Als aanzet voor discussie en ter inspiratie voor raadsleden, bestuurders en professionals.

Nederland kent vele duizenden gezinnen die kampen met ‘multi problemen’. De zorg voor deze gezinnen is al jaren heel intensief en kostbaar. Door de decentralisaties in het sociaal domein spelen gemeenten een centrale rol in de zorg voor deze gezinnen. Voor iedereen een enorme uitdaging.

Deze DVD is gemaakt om gemeenten en professionele hulpverleners te ondersteunen in deze transformatie. Naast een inspirerende documentaire die laat zien hoe de aanpak van ‘één gezin, één plan’ succesvol werkt in de praktijk, komen in het thema-menu de issues aan de orde waar je tegenaan loopt als bestuurder, ambtenaar of hulpverlener.

Vanuit hun visie en ervaring komen de belangrijkste thema’s aan bod. Zoals het belang van integrale aanpak, de nieuwe rol van de gemeente, wijkteams, het mandaat, privacy, schuldhulpverlening, handhaving versus hulpverlening en werk en wonen.

De DVD kunt u bestellen via deze link

Video afspelen

mogelijk gemaakt door